Van de maagdelijke Oost-Groninger klei- en zandgronden komen de beste rode uien. En dankzij onze zorgvuldige selectie, geconditioneerd droog- en bewaarproces en eigen, vakkundig verpakking en transport leveren wij onze rode uien in optima forma bij de eindgebruiker.
Rode ui of rode ajuin heeft een donkerrode, bijna paarse schil. De schil is iets dunner dan die van gele uien. De gepelde knol heeft wit vruchtvlees met een rode tint. Daardoor ziet rode ui er heel fraai uit in bijvoorbeeld een salade.
Onze rode uien zijn net iets zoeter en knapperiger dan gele uien. Daardoor zijn ze zeer geschikt om rauw te gebruiken in koude gerechten zoals salades, broodjes of guacamole. Ook gefruit, gebakken of gefrituurd smaakt rode ui overheerlijk.
Rode ui is een zeer gezond voedingsmiddel. De rode variant is zelfs nog iets gezonder dan de witte omdat er net iets meer antioxidanten, vitamines en mineralen in zitten.
Rode ui is overheerlijk. Maar het snijden ervan is voor veel mensen een crime. Velen krijgen er pijnlijke en tranende ogen van. Hierbij enkele tips om dit te voorkomen: